Kategorie

 

Kalkulator







Polityka Prywatności

W naszym serwisie używamy technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu umożliwienia identyfikacji Ciebie przy takich usługach jak zakupy, głosowanie, komentowanie czy utrzymanie sesji, aby nie wymuszać ciągłego logowania. Oczywiście możesz nie wyrazić zgody na zapisywanie plików cookies, jednak będzie to miało negatywny wpływ na funkcjonalność sklepu i komponentów serwisu.

RODO

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako „RODO”). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce i wprowadza szereg zmian w zasadach regulujących przetwarzanie danych osobowych, które będą miały wpływ na wiele dziedzin życia, w tym na korzystanie z naszego serwisu - aspenyarn.pl

Czym są dane osobowe

Dane osobowe to, zgodnie z RODO, informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej. W przypadku korzystania z naszego serwisu, Twoje dane są zapisywane na serwerach zewnętrznych firmy SOTE Jakubowicz sp. jawna z siedzibą w Poznaniu. Dane jakie zbieramy to Twój adres IP oraz wszelkie dane, które podajesz przy rejestracji konta lub realizacji zakupów. Dotyczy to zarówno zakupów online, jak również zleceń telefonicznych.

Bezpieczeństwo danych

Wszystkie dane osobowe, które podajesz, są chronione przed podejrzeniem i przechwyceniem przez osoby trzecie poprzez certyfikat bezpieczeństwa SSL (SuperFast SSL).

Dane przechowywane są na serwerach z najwyższym stopniem zabezpieczeń, monitorowanych 24 godziny na dobę.

Podstawa i cel przetwarzania

Przetwarzanie danych osobowych wymaga podstawy prawnej RODO:

  1. Niezbędność przetwarzania do zawarcia lub wykonania umowy, której jesteś stroną. W naszym przypadku jest to umowa sprzedaży. Bez Twoich danych osobowych, nie jesteśmy w stanie zrealizować Twojego zamówienia. Twoje dane są przetwarzane w stopniu niezbędnym do realizacji naszych usług: zbieranie zamówień, adresowanie przesyłek, realizacja obowiązku księgowego.
  2. Niezbędność przetwarzania do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią. Ta podstawa przetwarzania danych dotyczy przypadków, gdy potrzebujemy sprawdzić bezpieczeństwo Twoich danych, prowadzenia marketingu, promocji własnych usług i produktów administratora.
  3. Twoja dobrowolna zgoda. Jest potrzebna głównie w przypadku, gdy chcesz od nas otrzymywać informacje w postaci newslettera. Twoje pozostałe uprawnienia wynikające z udzielenia zgody są opisane poniżej.

 

Twoje dane, w ramach naszych usług, przetwarzane będą wyłącznie w przypadku posiadania przez nas Twojej zgody dotyczących dopuszczonych przez RODO podstaw prawnych i wyłącznie w celu dostosowanym do danej podstawy, zgodnie z opisem powyżej.

Jakie dane osobowe przetwarzamy:

  • adres IP
  • imię i nazwisko
  • adres zamieszkania
  • adres dostawy
  • nr telefonu
  • adres e-mail

Twoje dane przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania – czyli w przypadku udzielenia zgody do momentu jej cofnięcia, ograniczenia lub innych działań z Twojej strony ograniczających tę zgodę, w przypadku niezbędności danych do wykonania umowy – przez czas jej wykonywania, a w przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora – do czasu istnienia tego uzasadnionego interesu.

Dodatkowo, przepisy prawa wymagają od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych.

Administrator

Administratorem Twoich danych osobowych jest:

firma: ASPEN YARN Jakub Cybulski

siedziba firmy: Piastowska 41A/3, 47-200 Kędzierzyn-Koźle

NIP 749-209-02-99

REGON 161544011

Przekazywanie danych

Twoje dane będą przetwarzane przez administratora oraz firmy, które są podwykonawcą naszych usług: dostawca usług informatycznych, przechowywania danych, firmy pocztowe i kurierskie, firmy księgowe. W każdym takim przypadku przekazanie danych nie uprawnia ich odbiorcy do dowolnego korzystania z nich, a jedynie do korzystania w celach wyraźnie wskazanych przez administratora. W każdym przypadku przekazanie danych nie zwalnia przekazującego z odpowiedzialności za ich przetwarzanie. Dane mogą być też przekazywane organom publicznym, o ile upoważniają ich do tego obowiązujące przepisy i przedstawią odpowiednie żądanie, jednak nigdy w innym przypadku.

Jeśli udzieliłeś pozwolenia na przetwarzanie danych osobowych wg. polityki prywatności, możesz ją w każdej chwili wycofać poprzez usunięcie swojego konta. Masz również prawo żądania dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych, wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – PUODO. Uprawnienia powyższe przysługują także w przypadku prawidłowego przetwarzania danych przez administratora. 

W każdej chwili możesz wycofać udzieloną zgodę i zażądać usunięcia wszystkich twoich danych.

W przypadku, kiedy sam nie możesz zedytować swoich danych lub nie możesz usunąć swojego profilu, prosimy o kontakt mailowy pod adresem aspenyarn@aspenyarn.pl

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie Twoich danych przez administratora i firmy podwykonawcze, zebranych w związku z korzystaniem przez Ciebie z serwisu aspenyarn.pl w celach realizacji umów sprzedaży, działań marketingowych w tym ich przetwarzanie w plikach cookies itp. instalowanych na Twoich urządzeniach i odczytywanych z tych plików przez administratora oraz podmioty podwykonawcze oraz inne jak Google, możesz w łatwy sposób wyrazić tę zgodę, zaznaczając pole "Akceptuję regulamin i przeczytałem politykę prywatności"  przy rejestracji konta. W przeciwnym przypadku nie będziesz mógł założyć konta lub złożyć zamówienia.